حضور نمايندگان شرکت هاي آمريکايي در ايران همزمان با اجراي پروژه نفوذ اقتصادي غربي ها به کشور نشان دهنده اجراي سياست يک بام و دو هواي دلتمردان در زمينه مواجه با پروژه نفوذ است که جاي تامل دارد.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
تهران نيوز، اين روزها در ادبيات سياسي مسئولان کشوري مي توان واژه هاي مختلفي را شنيد که گاهي طعم شيرين مقاومت را مي دهند و گاهي هم تلخي سازش بدون عزت را به زبان مي چشانند.
در ماه ها و روزهاي اخير موضوع برجام و پرداختن به مسائل هسته اي نه تنها مردم و مسئولان داخل کشور بلکه در آن سوي آبها نيز افرادي را درگير خود کرد و در اين ميان برخي که فکر سود در ذهنشان پرورش مي يابد در صدد وارد شدن به کشورمان هستند.
رهبر معظم انقلاب در ديدارهاي مختلف و طي سخنراني هاي متعددي از اين فکر غربي ها به عنوان “نفوذ” نام بردند؛ واژه اي که در سياست هاي نرم غربي ها خصوصا آمريکايي ها جريان پيدا کرده است و در ابعاد مختلف ديده مي شود.
رهبر معظم انقلاب: مذاکره آمريکا با ايران يعني نفوذ!
رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح ۱۵ مهرماه در ديدار با فرماندهان و کارکنان نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با تاکيد براينکه مذاکره با آمريکا ممنوع است، بيان داشتند: مذاکره آمريکا با ايران يعني نفوذ. ميخواهند راه را باز کنند براي تحميل؛ در همين مذاکرات هسته اي، هرجا فرصت پيدا کردند يک نفوذي کردند.
ايشان با اشاره به همراهي و همکاري آمريکا و جريان صهيونيستيِ ضد بشريت، تأکيد کردند: مذاکره با آمريکا به معناي باز کردن مسير براي نفوذ در عرصه هاي اقتصادي، فرهنگي، سياسي و امنيتي کشور است.
اما در اين ميان نمايندگان ملت هم با درک صحيح از اين سرمشق رهبر انقلاب در مواجهه با رويکرد جديد غربي ها سمت و سوي ديدگاه هاي خود را به طرف هاي غربي نشان دادند.
جوکار: نفوذ اقتصادي يکي از مهمترين سياست هاي غربي هاست
محمدصالح جوکار، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني تهران نيوز؛ با اشاره به اينکه آمريکايي ها در مذاکرات هسته اي با کشورمان تغيير راهبرد داشته اند، گفت: بايد در دوران پسا تحريم به اين تغيير راهبرد آمريکايي ها توجه کرد تا شاهد نفوذ در کشور نباشيم.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر جنبه هاي مختلف سياست نفوذ غربي در کشور و اهميت توجه به اين ابعاد، تصريح کرد: دوران پسا برجام شرايطي را ايجاد مي کند که آنها در راستاي منافع خود بدنبال نفوذ باشند اما در اين ميان نفوذ اقتصادي يکي از مهمترين سياست هاي اين مهم تلقي مي شود.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه غربي ها با استفاده از شرکت هاي چندمليتي و بزرگ به دنبال ايجاد برقراري روابط اقتصادي و نفوذ در اين عرصه هستند، گفت: نبايد ساده انديش بود تا سياست هاي غربي هاي در دوران پسابرجام تحقق يابد.
اين مهم در حالي است که دکتر روحاني در طي ديدارهاي خود در اولين روز سفرش به نيويورک در ضمن اشاره به توافق هسته اي، شرايط منطقه اي را به تعميق روابط ايران و اروپا ارتباط داد.
روحاني: همکاري هاي اقتصادي، يکي از راه هاي کاستن فاصله ميان ايران و آمريکا است
دکتر روحاني در نشست با مديران شرکت هاي تجاري، اقتصادي و صنعتي آمريکا به مذاکرات گسترده شرکت هاي بزرگ اروپايي و آسيايي با ايران اشاره و گفت: فضاي پساتحريم، شرايط جديد اقتصادي و سياسي را فراهم کرده که شرکت هاي بزرگ تجاري، اقتصادي و صنعتي بايد از آن استفاده کنند.
وي با اشاره به برخي موانع احتمالي براي سرمايه گذاري و حضور شرکت هاي آمريکايي در ايران افزود: ترديدي نيست که اين موانع و مخالفت ها پايدار نخواهد ماند.
رييس جمهوري تصريح کرد: فضاي جديدي در ايران در عرصه هاي فناوري هاي نوين، صنايع هواپيمايي و کشاورزي ايجاد شده است. ما برنامه هاي آينده خود را شفاف با دنيا در ميان مي گذاريم و در اين ميان يکي از راه هاي کاستن از فاصله ميان ايران و آمريکا، همکاري هاي اقتصادي است.
حضور نمايندگان يک شرکت آمريکايي در ايران!
اما اکنون با گذشت چند ماه از اين سخنان، معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي از برگزاري دوازدهمين همايش بين المللي پتروشيمي ايران با حضور نمايندگان ۲۵ کشور، که نمايندگان يک شرکت آمريکايي نيز حضور خواهند داشت خبر داده است.
وي تصريح کرد: برپايي اين دوره از همايش، به دليل موفقيت مذاکرات هسته اي و نزديک شدن به موعد لغو تحريم ها با استقبال بيشتر شرکت هاي خارجي و داخلي مواجه شده است.
حال بايد ديد سياست يک بام و دو هواي دلتمردان تا کجا ادامه خواهد يافت و در اين ميان مواضع مردان سياسي کشور در مجلس و دولت چطور موجب تحقق عدم نفوذ دشمن به کشور خواهد شد.
انتهاي پيام/